30.9.11

hadiah annivesary

Assalammualaikum w.b.t
ermmm pjg salam i ari ni kn...
maklumla arini kn ari jumaat...
penghulu segala hari...

arini i nk cite yg  xbpe nk basi sgt..
nk cite dr ari 2 tp bz ckit sjk nk tkr bhgian len ni..
mcm2 hal kne setelkn...
smlm lak mc...
tgn sakit...
arini br nk story mori kt u olls sume...
jgn mrh yee...
t cpt tua...

25 September 2011 genap la 2tahun i n en.suami berkahwin...
alhamdulillah hbgn kami suami isteri masih lg bpjgan...
hrp2 kekal hgga akhir hayat...
n dkurniakn lg cahaya mata yg ramai...
amin...

nk tau pe hadiah yg i dpt n en.suami dpt??
walaupun harga hdiah yg i n en.suami dpt xmencecah ribuan2 ringgit mcm se2tengah pasangan, 2 we olls tetap bsyukur...
alhamdulillah...
kdg2 dpt hdiah mhl2 tp kurang kasih syg pn xgune jgk kn...
dlm sesebuah hbgan ni wang ringgit tiada tolok bandingnye...
ececeh ayat...
xleh blah betoi...
hahahaha...



ni la hdiahnye ye...


Jam tangan utk en.suami...







 beg tgn ni hdiah dr en.suami tok i... tq sayang... suke sgt2...







p/s: mood hepi je ble pkei handbeg ni... trase bgga ngn pmberian en.suami sbb ni dia yg bli snyap2 tnpa pgetahuan i... slama ni tiap kali bli hndbeg mst bli dgn dia...

WANITA UNTUK SUAMI

cerita yg menarik, cuba baca ye.... slmat membaca..:)

Bila SUAMI balik rumah.... Dia jadi heran gler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut.

waaa... mana isteri ku...

Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku.

fuuu.. lega..

“Awak sakit ke?” tanya lelaki itu. “Tak lah”, jawab isterinya ringkas. “Kenapa teruk sangat rumah kita hari ni?” Tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam.“Wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah suri rumah, duduk di rumah tak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang..

lelaki tu pun berfikir...

Kalau madam takde kat umah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat ape yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dan fizkal. Pendek kata, FreeDoMmmmmlah!! But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning “She’s Gone”’ aku plak trasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiokkk, no one shouting from the kitchen for help, no o
ne to komen this and that, no one to criticize. Everything will be smooth…

hahaha... takde yg nak marah ku...

Tp masuk hari ketige, I felt something missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau ‘asshemmmm’, tak tau la mana nak cari yang baru. Colgate da nak abis, tak tau kat mana dia stock up. Air suam da habis, malas nk boil… Masuk hari keempat, rindu mula terasa...


Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pon jadi tak best. Nasik bungkus feberite jadik tak feberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket da makin bertimbun ngan baju kotor. Toilet dah mula licin berdaki.. Lantai dah berbelak, tak dimop.. Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly.. bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian.

Jangan kata sebulan atau setahun, belum seminggu isteri takde kat umah, aku dah rasa separuh pengsan. Masa ni barulah sedar netapa pentingnya seorang wanita bernama isteri… So guys out there.. jgn buli isteri kite. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dia tu kuli ker?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart kita.. Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukupker nak bayar gaji dia ..................................................................seumur hidup ???

ingat balik..

And furthermore, kan sama2 kerja carik rezeki, sama jugak lah buat kerja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling dekat terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita? Dah la satu hari keja kat office, balik pulak kena buat kerja rumah lagi… penat tau! Kalaulah aku diberi peluang jadik seorang wanita,… tak rela!!! So to all mums and wives out there, live will be meaningless without You mothers. Uwaaaaaaa!!

SAYANGI LA KAUM PEREMPUAN KERANA TANPA MEREKA ANDA KEHILANGAN SESUATU..
HARGAI MEREKA!!!!!

Dari ilham seorang lelaki.. “ Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek atau mengilai seperti Pontianak. Seburukburuk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan”



p/s: memandangkn en.suami mmg xbc blog i ni, i nk print ltk ats meja mkn... wakakaka

28.9.11

Tidur Seranjang Dengan Suami Orang

Teman saya ini (katakanlah namanya Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai assistant dan salah seorang partner pada perusahaan konsultan tersebut (Kita sebut saja namanya Andy).Ema sangat mengkagumi profil dan karakter Andy.

Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang, sikap yang profesionaldan gentleman, penampilan yang selalu rapi and nice looking serta usia baru 34 tahun (waktu itu). Ema pula adalah seorang wanita yang memiliki segala yang diidamkan oleh seorang lelaki,bentuk tubuh yang sempurna,paras yang cantik,fikiran matang serta bijak,berpewatakan ceria & suka tersenyum.

Disebabkan Ema selalu bertugas bersama Andy maka Ema akhirnya mulai menyayang i Andy lebih dari team partner & Ema membiarkan saja perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari dia semakinjatuh hati kepada Andy.

Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional
di pejabat yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuriurusan
pejabat membuat Ema semakin mengkagumi peribadi Andy.

Suatu hari urusan pejabat membuat mereka berdua harus pergi kebeberapa lokasi di seluruh Negara. Inilah ceritanya.

Untuk memudahkan pergerakan, mereka naik pesawat ke Penang dan menyewa kereta untuk melakukan perjalanan darat di sekitar B'worth , Perak, Kedah dan Perlis dalam rangka melakukan suatu survey khusus untuk kepentingan klien.

Entah bagaimana silapnya mereka, pada waktu malam menginap di sebuah hotel kecil. Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi kerana hanya ada 1 kamar maka dia meminta pendapat Ema. Kerana memang sudah sangat penat Ema setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Ema agak "sedikit senang" dengan kondisi darurat tersebut)!

Kerana berasa panas, maka Andy membuka jendela kamar. Masalahnya, kamar tersbut hanya memiliki 1 ranjang berukuran panjang dan tidak memiliki kursi panjang. Tidak mungkin bagi Ema untuk meminta Andy tidur di lantai. Jadi akhirnya mereka tidur sekatil setelah Andy berjanji bahwa dia tidak akan melakukan hal yang bukan- bukan.

Sebenarnya Ema tidak pernah tidur sekatil dengan seorang lelaki apatah lagi Andy adalah suami orang! Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang kerana tidur seranjang dengan lelaki sopan yang sangat diadmirekannnya. Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan kerana katilnya memang kecil.

Setelah setengah jam, angin malam yang masuk melalui jendela membuat Ema merasa kedinginan sehingga dia memberanikan diri bertanya kepada Andy:
"Abang Andy, Ema kesejukan nih. Boleh tak minta tolong jendelanya
ditutup saja?"

Andy tidak langsung menjawab dan Ema berpikir Andy sudah tertidur
sehingga dia berkata lagi:
"Abg Andy..."

Kali ini Andy langsung menjawab:
"Ema, kamu kesejukan ya? MAUKAH KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?"

Jantung Ema terasa berhenti berdetik. Jantungnya langsung gemuruh
mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya:
"Maksud abg Andy?"

"Maksud saya, bolehkah Ema tolong tutupkan sendiri tingkap yang terbuka tu, seperti yang selalu dibuat oleh isteri saya dirumah?!"

 
 
 
 
 
p/s: Wah, wah,wah...tekun baca nmpak... Tension kan . Boleh imagine muka semua orang. Dah sekarang boleh balik buat kerja yang patut dibuat. kuikuikui

27.9.11

mari menyanyi

video

Selamat Tinggal BSTM yg KU SAYANGI

salam blogger2 sume...
arini ari slase??
masih monday bluess lg ke??
hope xdela yg mlepek2 ats meja ye...

ermmm tajuk entri i cm sedih je kn???
mne xnye, smlm msk je opis bukak email tgk2 dh kuar penempatan staf yg baru...
dan nama i turut tersenarai dlm 2...
2 tndanye i kne tukar bahagian la nmpknye...
sgt sedih...
sedih sbb bhgian br nnt i akn cbuk memanjang...
xde mse nk bukak fb...
blog lg la ssh nk update kn...
membe2 i kt Bahagian Sistem & Teknologi Maklumat ni sume bek2...
ibarat mcm family i sndri...
SEDIHHHHHHHHH....

ok mari i cite asal usul i...
jwatan i juruteknik gred J..
tp mse i mule2 msk Library ni, bos i mntak juruteknik komputer (FT)...
tp xtaula salah sape, pihak pendaftar hntr i tok msk kt library ni...
i yg mmg xtau ape2 ni serta suci murni hatinya pn dtg la opis tok lapor diri...
skali ble tgk gred jawatan i J bkn FT trus pembantu tadbir 2 ckp dia xnk i??
ha ble dgr org xnk kt kite i pn sedih la...
maunye xsedih, dhla dtg cni pn seorang diri...
nk cari library pn mntak tlg abg i pny member yg tunjukkan...
skali ble lapor diri org ckp jwtan i 2 diaorang xnk...
bole plak cmtu kn??

jadi ble kes ni tjadi, i ni dbuat mcm bola je..
mule2 kne msk ngadap timbalan ketua pustakawan...
kne soal siasat bagai...
ble timbalan 2 xtau nk wt kptsan, dia srh plak i jmp ngn ketua bhgian i...
sblm i msk jmp ketua bhgian i 2 i tdgr la jgk timbalan 2 dh mcm nk bgdh je ngn ketua bhgian i psl i...
mmg mse 2 rse sedih sgt2...
xtaula cmne nk gambarkan prasaan i...
sume dh bkecamuk...
ecehhh dh mcm org ptus cinta tokkkk...

ble timbalan 2 kluar je dr bilik 2 trus dia srh i msk dlm jmp ngn ketua bhgian i 2...
mcm2la yg dia tny pd i...
n slh 1bnda yg dia tny, i tahu xrepair PC...
i ckp i mmg xtau...
yg i tau hny gune microsoft office je...
2 pn xmnyeluruh...
bos i ckp xpe..
cume dia tny bminat x dlm bidang ni??
i ckp kalo di ajar insyaALLAH i boleh wt...
tp ambil masa...
bos ckp xpe...
jnj minat nk blaja 2 ada...
trus dia bwk i pkenalkn i dgn staf2 yg len...
mulai hari 2 i pn jd la staf kt UPM ni...

mule2 kj mmg pyh la nk ingt 2 ini sume...
mncabar jgk la bagi i...
ble dh lame2 wt makin lame i makin srasi kj kt cni...
kj pn xbyk...
bz 2 ikut musim la...
ble xda kj 2 i mmg lgsg xda kj...
penah jgk dr pg smp ptg kj lgsg xde...
ngadap la fb ke men games ke smp lebam...
tp ble dh ada kj, smp nk kuar muntah ijau nokk..
letih mak tau...

skang dh genap 3thn lbih kj cni...
tup2 kuar email i kne tkr bhgian len...
kne wt kj2 maintenance plak 2...
hari2 kne adap kontraktor yg cam sial ni...
sume kne ikut krenah diaorang...
lbih2 lg pgawai tdbir merangkap bakal bos i 2 mmg mcm hampeh...
slalu sgt mkn r****h kot...
2 sbb slalu menangkn kontraktor dr PTJ sndri...

dlu i penah tggung kj ni sblm ni...
2 yg tau serba sdkit peel pgwai tdbir 2...
lps ni ari2 kne adap dia yg blagak pndai 2...
konon2nye bgus la wt kj...
ee xsukenye...
rse cm nk mntak tkr fakulti lain je...
tp tkt plak lau tkr fakulti t kt sne lg xbest n hampeh...
ermmm ati ni bebelah bagi dh ni...

uollss rse cmne??
patot x i pndh fakulti len??
or tggu je smp pegawai tadbir 2 kne tkr fakulti len plak??





prasan x kt gred i 2 big boss slh taip... dia boh gred S bkn J... mentang2la kt library ni majoriti sume gred S ngn aku2 skali pn gred S... hahahaha

23.9.11

~~ Ulangtahun Perkahwinan yg KEDUA ~~

25/09/2011 besamaan dgn hari ahad ni genapla usia perkahwinan i bsama2 en.suami yg ke 2thn...
kire mkn2 yg i wt sok merangkumi 3perkara...
1) Harijadi debot yg pertama..
2) Open House...

n
..
..
..
..
..
3) Ulangtahun perkahwinan...

yg ke3 ni malu ckit le...
sbb nye??
tahla rse mst org akn ckp poyo je nk smbut annivesary kn??
ermmm lantakla...
wet aku suke ati aku la nk wt pe pn...

time rht td i g sopink kt MINES...
p cari hdiah utk en.suami...
debot nye hdiah dh bli dh iaitu seutas rantai..
dh pkai dh pn time raya...
so skang hdiah tok papa nye plak...
hrp2 en.suami suke...
nk tau pe hadiahnye??
tgguuuuu next entri...
hikhikhik


tp ada ke hdiah tok i nnt??
en.suami pn akn wt sprise ke tok i ahd ni??
rse cm xde je..
sbb en.suami i ni bknnye jenis romantik n ske wt suprise tok i pn..
tp lau dia bg i SEKUNTUM BUNGA ROS pn jadila...
2 pn i dh hargai sgt2...
xmo xmo xmo bhrp...
ade ke xde ke xpela...
jnj i dpt hepikn en.suami sbb hdiah yg akn i bg ni mmg dia perlukn sgt2...




ni pic lps akad nikah... motif??? saje nk gedik imbas kenangan manis saat disatukan... jgn mrhhhhhh...








p/s: xsbr nk bagi hdiah ni dkt dia... mood riang ria...

Jemputan

salam...
hi sori lmbt update...
memandangkn bsk cuti n i pn da wat mkn2 sempena besday anak kesayangan i, i ingin jemput sume follower i samada secara sah ataupn tidak ke majlis harijadi debot a.k.a KEISHA NUR RAMADHANI BT KHAIRUL ZAKRI..




20.9.11

Lawak Jenaka

Mansor memulakan hari pertama sebagai peguam di sebuah firma guaman masuk ke biliknya dan terus mencapai telefon.

Mansor: Tolong buatkan saya kopi, cepat!!!

Suara: Maaf, awak salah sambung... Awak tahu dgn siapa awak bercakap??

Mansor: Tidak...??

Suara: Saya Pengarah Urusan Firma ni... awak tahu??

Mansor: (berfikir sejenak) Tuan PEngarah tahu dgn siapa Tuan Pengarah bercakap?

Suara: Tidak.. Awak saper??

Mansor: Tak tahu bagus... (letak gagang)

bz

sori lame xupdate...
mggu ni bz dok prepare prsiapan nk wt mkn2 ckit kt umah smpena besday si debot...
actually besday dia dh lame lps pn 15/8 ri 2...
tp dsbbkn i byk dpt jmputan open house, 2nang, kwen n mcm2 g so sbt ni br bkesempatan nk wt mkn2 ckit...
wt simple2 je...
hope sume jln lncar...
first time wt besday ank ni...
ni br besday...
lau debot kawen sok xtaula cmne prsiapnnye nnt...
hahahaha


p/s: sory ye t ble i free i update blog ni... byk story mory glory nk cite pd uolls sume...

15.9.11

saat cemas

salam...
dh sarapan ke uolls??
skang ni i tgh mamam bhun goreng...
lapar lak prt pg2 buta ni ha...
smp2 opis trus g bli...
slalu kul 9lbih br i g bli...
arini jdual i lari ckit...
xpela nokkk jnj mak xsshkn org len kn???

ok i nk story mori ckit kejadian yg blaku mlm td...
sgguh mncemaskn bg diri i la kn...
lau bg org len mst da suara2 sumbang yg akn ckp ala hal kcik je 2...
2 pn nk kalut bagai...
suke ati i la kn i yg alaminye..
tbe2 emo smacam lak i ni...

ok bebalik cite asal...
cite dia mcm ni...
kejadian blaku mlm td...
lps blk kj xtvt biasa pe g i memasakla kn...
lgpn abg sedara i nk dtg umah mlm td...
debot pn men2 la kt dpn tv 2...
lps setel sume kj i n debot pn melantak le...
lps melantak kitorang bedua lepak2 dpn tv smbil tggu en.suami blk kj ptg n tetamu dtg umah...
i lau dh ngadap tv ofkos nk landing2 gitu ala2 ikan duyung tau...
kuikuikui
kami bedua tgk cite belalang channel 611...
2 cite feveret debot tau...

ble dh bukak cite 2 ngatkn debot kusyuk la tgk smp abes...
aleh2 smlm dia xkusyuk plak...
cbuk nk wat latihan bdiri smbil lps tgn...
mule2 lps tgn ble nk tjtuh dia bjaya paut kt kaki i...
lps 2 dia masih gigih nk blatih lg...
skali tjtuh tersungkur ble tgn dia xdpt capai kaki i...
i pn xdpt smbut dia sbb mse 2 i tgh baring kn...

ble dh jatuh pe jd???
ofkos la menangis kn...
i ingtkn jth bese je...
skali ble i dkung dia tgk gg dia pnuh darah...
i pn mule la xtentu arah...
i blari p amik tuala nk lap drh dlm mulut debot ni...
tp debot xnk bukak mulut...
mybe pedih kn...
i pn dh kalut...
debot lak makin kuat melalak...
i pn menangis same ble tgk keadaan dia cmtu...
panik xtau nk wt cmne...
last2 bg dia minum...
nk suruh dia kumur mnela si debot 2 tau kumur...
ble bg air dia mnum la air 2 skali ngn drh yg ada dlm mulut dia...
nk wt cmne kn redha jela dia mnum drh dia blk...
tp kire ok jgk sbb drh dia msk blk dlm bdn...
so xdela dia kekurangan drh....

lps bg mnum, debot dh xnangis...
tp i xtetap gak gelisah...
gelisah ble tnmpak darah 2 nokk...
tkt mse dia tjtuh 2 n bdarah dsbbkn gigi dia...
t xpsl2 effect lak kt gg ank i 2...
i pn nekad nk bwk dia g kinik...
tp yg geram 2 mse i tgh tukar bj blh plak debot ni p kt katil p panjat nek ats 2...
dh la br lps jth ngatkn dh serik upenye hampeh...
hangin 1badan i tgk dia 2...
ble kne mrh blh dia senyum je...
adoiiii mmg xphm bahasa ini budak...

mse br msk kete i tpkir la yg en.suami blm blk kj lg...
i pn trus tggu dia kt dpn pntu pnjara...
parking kete dpn pntu pnjara dgn hrpn ble dia kuar dr pntu 2 dia nmpk kete i...
tp last minit plak ada kete parking blkg i..
so ble sume staf kuar dr pntu 2 en.suami xnmpk la yg we olls tggu dia...
tbe2 i nmpk moto en.suami kuar...
pe g i pn kejar la dia...
pncung moto dia kt dpn 2...
ajk dia p kinik...

otw g kinik 2 i cite la pd en.suami...
ble cite 2 cm besela i pn nangis lg...
i ni bab nangis2 mmg no.1 la...
tbaik mak nyahhhhh....
hahahaha...

seb bek smp kinik, kinik 2 msih bukak lg...
trus i g register nama debot...
ble dh jmp doktor br la lega ati i...
doktor ckp debot xde ape2...
yg bdarah cume bibir dia je yg kt bhgian dlm...
i nk ckp pn xbpe reti sgt bahasa2 doktor ni...
tp senang cite sumenye selamat...alhamdulillah...
udah mcm pe lak ayt kt atas ni...
hikhikhik

doktor bg ubat soh sapu kt bibir dia 2...
tp doktor soh pantau jgk tgk kalo tbe2 debot jd kurang aktif ke, muntah2 or pgsan dia soh bwk dtg kinik dgn cpt...
hrp2 debot xde ape2 effect pd dia lps jth ri 2...
riso i tau...
dia la sorang je intan payung buah ati pengarang jntung i....
sory ye entri ni xde pic...
i ni ble dh kalut sume lupe...dlm pale otak dok pkir hal debot je...

blk dr kinik p lak amik abg sdara i 2...
mntak maap byk2 pd mereka sume d atas pe yg blaku...
n tharu jgk bihun sup yg i msk licin wey...
tbaikkkkkkk!!!!


p/s: lps ni kne bentang toto tebal2 dpn tv... tkt sejarah mungkin berulang.... mak takut nyahhhh....

13.9.11

xnk pakai tudung

hi...
sblm i update cite psl pD ni nk update cite yg dh basi...
cite ni time bln raya...
time 2 lg bpe hari nk raya...
my sis bli tudung untuk si kenit ni untuk dpkai dhari raya...
ble dpakaikn debot pn pe g nangis le...
sian pn ada lawak pn ada...
video ni papa dia yg rakamkn...
alhamdulillah lps kali ke3 dipakaikn tdung, debot dh ok...
layan video kt bwh ni ye...


video

penat + sakit bdn

salam...
sori smlm i EL...
EL coz tlajak tdo...
sedar2 dh kul10pg...
cmno nk g kj kn...
atenye EL la trus...

bdn pn sakit2 + penat coz br blk dr krsus kt pD...
yg wt sakit bdn 2 bkn pe sbb g men tarik tali...
next entri t i cite ok...
la ni nk siapkn koje dlu...
pstu nk trnfer pic dr hnpon ke komp...
t ble i free i update crite kt uolls sume ye...
tggu tau...
daaaaaaaaaa.....

9.9.11

Kursus di pD

wahhh rajin tol i update blog rini...
ha skali rajin smp 2,3entri i post...
hamek kawww...

ok arini i kj half day...
kul 3 nk gerak g pD...
da krsus la kwn2...

rmai kwn2 i yg tny npe wt krsus time bln raya...
masalahnye bkn i yg aturkn krsus ni...
i pn xsuke tau g krsus ni...
sbb xdpt g open house membe i...
rugi 2 mkn free...
bln2 syawal ni byk mkn free...
so jimat jgkla duit poket kn...

ni ken bj lom packing lg...
blk tghari ni sure klam kabut i pack sume brg2...
kul3 grk g sne...
debot pn ikut skali...
i bwk mak i jgk tok jg debot...
mule2 mak i soh tggalkn debot kt kg je mse i g krsus...
tp i xsggup u...
spnjg hidup i bsama debot, we all xpenah bpisah lg...
so xdpt bygkn lau debot xde dsisi i...

en.suami xdpt cuti so dia xleh la ikut skali...
dok umah diam2 ye syg...
lau rajin kms la umah 2...
jgn nk tgk tb je kj nye...
cehhh mcmla suami ko bc blog ko ni anum...
xde manknanye dia nk bukak blog i ni....

tp xpe mne tahu kot2 ALLAH terangkn hati dia tok kms umah kn...
kire 1doa la jgk ble kte luah kt blog ni...
hahahaha...

k la mggu dpn i update psl g pD ni ye...
best ke xbest t i citekn...
daaaaaa sume....

~~staf baru~~

hermmm ble dgr je staf baru msti dlm otak i dok tbayang staf  2 lelaki n hensem...
wahhh mlampau prmintaan i ni...
mcmla ko 2 ank dara anum oi...
ank dh sorang...
wakakaka

sbnrnye xde staf baru pn msk kt opis i...
sj je tajuk entri kasi gempak...
wakakaka
abes npe tajuk entri ni staf baru...
mst uolls konpius kn...

ok sbnrnye mcm ni...
5/9/2011 ri 2 pengasuh debot cuti...
anta ank dia blk matrik kt penang...
so i bwkla debot ke opis...
lgpn ari senin 2 rmai staf yg maish cuti raya so blh la i bwk dia...

jd seharian la dia dok kt opis mama dia ni...
jenuh bwk pusing 1library sbb debot xnk dok setempat...
dia nk bjlan...
alhamdulillah jgk mse i dok bwk jln2 pusing 1library ni debot dpt duit raya...
so xsia2 jgk la kn??
kutipan kt opis i je mncecah RM100++...
ha xke byk 2...
en.suami siap ckp g kt debot sok p opis mama lg kutip duit raya...
byk cntik muke dia ari2 bwk debot ke opis...
cmtu bek bukak nursery trus kt library ni...
abes cite kn...

mse ni br smp opis... debot lom mndi lagi...

ni stelah penat meronda libraray slps tamat sesi pg... 2jam debot tdo... pnt sgguh dia....

saya br je bgn tdo... mama cbuk nk tgkp gambar...

mood ngntuk masih bebaki lg... golek2 dlu...

kne pkse ngn mama tok bgambar...
time ni dia nk bobom lg... mls tol debot ni....

please la mama saya mgntuk ni....

ha tgk lps ilang ngntuk dia pn stat dh mrgkak...abes sume bwh meja dia msk...

gaya seorang pekeja yg bkaliber kusyuk buat kj...
thn dpn nek pentas la dpt anugerah APC... wakakaka

serius sgguh muke beliau...

peminat debot dtg menyerbu...

gaya seorang big boss...
big boss tgh runsing....

debot smbg meronda blk...

debot bsama k.som dok belek cpu...

~~Riang Ria Raya 2011~~

salam...
perghh lame sgguh i mnyepi kn uolls...
lame dh xupdate...
dh semak samun n bsawang dh blog i ni...

xtaula sjak akhir2 ni mls tol nk update...
nk kata kj byk x jgk...
kdg2 1ari 2 lgsg xde kj tp tetap gak mls nk update blog...
nk2 lps raya ni lg mls mgkin tlebih mkn lemang n ketupat kot...
wakakakaka

ok skang i nk crite psl raya 2011 yg lps...
raya petama thn ni i beraya drumah mntua...
xbpe best sgt sbb kt rumah MIL xde sape2 pn...
biras2 yg len sume raya umah mak diaorang kn..
2 yg i lg bosan je rse...
nseb bek la jgk i dh da debot...
so boring 2 adalah kurang ckit...
i smp umah MIL pn mlm raya...
so byk psiapan yg dh siap...
i goyang kaki jela kn...
baik kn pny menantu???
kuikuikui...

pg raya lps smyg raya 2 sgt bz sbb org dh stat dtg umah...
maklumla umah MIL i sblh mejid je...
so bykla sdara mara n kwn2 en.suami yg dtg...
klam kabut jgk la i tlg MIL wt hidangan...
tp pgrakan i tbatas coz si debot mragam...
xtaula npe sjk blk kg dia lgsg xnk kt sume org...
dlm dunia dia cume nk kt papa n mama dia je...
geram pn ada n hepi pn da...

geram sbb kdg2 nk p mnd ke nk wt 2 ini pn ssh...
kne dkung dia je sntiasa...
lau men nk kne kite dok sblh dia...
lau kite xdok sblh dia otomatik trus nangis...
hepi plak sbb i xwat byk kj...
my MIL ble dgr je debot nangis trus dia soh i g depan tgk si debot 2...
ha i pn pe g laju jela ke dpn kn...
xyah wt kj...
perghhhh slamat....
lau x, abesla bsh bj ry i kne bsh pggan n mndi peluh...
jahat kn i ni??
tp xdela jht sgt kot...
cume nakal2 ckit je...
wakakaka

lps setel sume kj i pn blk la kjp ke  rumah i...
rumah MIL n rumah mak i xjauh...
amik mase lam 30minit je pling lmbt la lau bwk cm kura2...
i blk sbb prmntaan mak i...
dia bosan jgk sbb kakak2 i sume raya umah mntua...
jd yg ado sume yg blm kawen...
xde si kecik...
2 yg mak i bosan 2...
so dia soh i blk kjp lps smyg raya 2 alasan dia nk tgk debot pkei bj kurung....

hari raya ptama 2 i pkeikn debot tdung...
cmne rupe debot??
ofkos la comel cam mama dia...
sila muntah ijau ye...
so ble debot dh pkei tdung byk la peminat2 dia...
dh mcm artis kau...
org ni nk dkung org 2 nk dkung...
tp debot maintain xnk kt org...
mlalak je dia ble org dkung dia...
mak i pn geram tgk dia btudung...
mak i gelar dia "MAK ENON"...
hahaahaha...

ptg raya 2 plak we all g kedai gambar...
tgkp pic raya sedondon...
plan dr thn lps nk tgkp pic raya b3 ni...
tp dsbbkn thn lps bj raya i xsiap2 so tbantutla hasrat...
so thn ni alhamdulillah dpt jgk i tunaikan hajat nk tgkp pic b3...
mak i ckp xelok tgkp pic b3 ni...
org kata nnt akn terpisah...
xtaula betoi ke x...
leh pcya ke kwn2??
bg i  walaupun xtgkp b3 pn lau dh tkdir tuhan kite bpisah, bpisah jgk kn??
hrp2 family i n jodoh i bsama en.suami kekal hgga akhir hayat...
aminnnn....

lps tgkp pic mak i kol soh bli fun fries...
xtaula dia nk wt pe ngn fries 2...
so i pn g la menyoping ngn bj2 raya skali...
k mls nk bebel byk2 dh..
layan je pic kt bwh ye...

ni pic tgkp kt studio ye...

pic tgkp kt umah...

debot ckp ateh aku ni syok sndri je... wakakaka

me n debot...

debot suke sgt men balang gule2 2...

sian ank mama didera oleh makcik2 nye yg sewel....

ssh tol nk tgkp pic debot ni... ble klik otomatik dia pndg tmpt len...

ni debot pndg bwh plak...

bdk ligat... xreti dok diam...
pic penutup raya 2011....

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN DARI KAMI SEKELUARGA....