22.7.11

.: buah hatiku ~~ Si GeD!k~~ :.

sonok men2 ngn debot...
manja betoi dia ngn i...
pstu pe yg i soh dia wt, dia wt...
soh wt idung dia wt idung...
soh wt mata dia pn wt mata...
tp pic dia wt idung xsmpat nk snap...
tgkla pic dak gedik kt bwh ni ye...

nmpk xgigi debot 2btg kt bwh??
debot suke sgt wt mata cmni...

nmpk kamera je senyum...

sronok sgt men ngn debot ni...
tp skang dia makin lasak...
asyik nk bdiri je...
mgkin dia nk ringankn bdn dia tok bjln kot...
2 yg dia gigih blatih 2...
xpe syg, mama akn support buah ati mama ni dlm pe keadaan skali pn...


ble dh kwen n da ank ni anakla sgala2 nye kn...
tnpa ank rse sunyi je rumahtangga 2...
pd kwn2 i yg blm dikurniakn chaya mata, i doakn byk2 pd ALLAH agar kalian sume akn dikurniakan cahayamata yg soleh, solehah n comel2 cm debot i ni...

21.7.11

21 pesanan isteri kepada suami

Sekarang ini, ramai para suami yang ambil mudah dan mengabaikan tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga. Sikap ambil mudah dan tidak peduli suami ini menyebabkan banyak masalah rumahtangga yang timbul.Rumahtangga yang sepatutnya menjadi tempat istirehat, tempat bermesra,tempat mendapat kasih sayang, tempat yang dapat memberikan ketenangan pada si isteri dan si suami, telah menjadi sebaliknya. Tiada lagi harmoni, tiada lagi ketenangan, tiada lagi kebahagiaan yang dapat dirasai dalam kebanyakan rumahtangga sekarang. Mengapa ini terjadi?

Salah satu punca utama yang menyebabkan kita tidak dapat merasai ketenangan, tidak merasai kebahagiaan dalam hidup berumahtangga ialah kerana disebabkan kegagalan suami berperanan sebagai suami yang mithali.
Berikut adalah 21 pesanan isteri kepada suami, yang saya kira perlu diambil perhatian serius oleh semua yang bergelar suami.
Baca dan cubalah amalkan setakat yang termampu.

 1.Selalulah menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami. (yg ni i sokong 100%)

 2.Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas.Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat ditelinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin. (betul 2... ni x, ble kte ckp mata dok tgk tv je xpn tgk laptop... pstu xphm pe yg kte ckp... gggrrrr geram...)

 3.Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isterimenghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih daripada emak anda. (alhamdulillah wt mse ni en.suami xpenah bndingkn masakan i dgn masakan mak dia... walaupn i msk xsdp... wakakakaka)

 4.Jangan demand seks sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan sermata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja. (kdg2 i yg demand... bkn en.suami... wakakaka)

 5.Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih daripada suami juga. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing-berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja. (tau xpe... jg ank ni kne la same2... lau suami rasakn dia penat bkeje, isteri pn lebih kurang jg penat bekeje blk umah ngn ank2 lagi... ini saya setuju yang arif... ngeh2)

 6.Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relak-relak sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dan sebagainya.Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumah tangga sedangkan suami lepas tangan. (yup... kdg2 sedih jgk ble blk je umah kne msk, lyn ank sedangkn suami dok rileks ngadap laptop smbil men game...)

 7.Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk untuk isteri.Jangan bedal semua, sampai giliran isteri yang tinggal ekor ikan sekerat, janggut sotong, ekor tauge. Frust, tau tak! (sokong jgk... tp seb bek ble time mkn en.suami slalu tggu i tok mkn sme2... kdg2 i je yg xtggu dia sbb dh lapo sgt... hahahaha)

 8.Kalau nak ajak member ke rumah, beritahu isteri dulu, kalau boleh sehari-dua lebih awal. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik.Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri Cuma masak mi segera saja (bukan soal malas masak tapi nak tolong jimatkan perbelanjaan keluarga) -(yg ni i je yg slalu ajk org dtg umah... en.suami jarang sbb dia 2 maleh nk jmput org dtg umah dia...)

9.Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu. (huh yg ni paling i xsuke ble dbangkitkn... xkirela en.suami ke, mertua ke, kwn2 ke atau sape2 jela... sensitip tau...)

 10.Jangan kentut depan isteri. Hairan ya, masa bercinta dulu kenapa boleh kontrol kentut? (ha tol 2.. mse bcinta bunyi kentut 2 mmg xpenah dgr lgsg..tp sjak dh kawen perghhh bunyi kentut 2 dh mcm pe je kt umah... dh xde segan silu lg... tp ble dh geram i pn kentut jgk dpn dia... bls dendam blk... hahaha)

 11.Hormatilah ibu-bapa dan ahli keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang bodek mereka masa nak rnengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau. (alhamdulillah wt mse ni part ni lom tjadi.. hrp2  xkn tejadi la...)

 12.Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumah tangga. Sekali atau berkali-kali kala tolonglah membeli minyak masak, bawang, lada, sayur dan sebagainya. (yg mmg xkedekut sbb laki bini mmg boros... kuikuikui)

 13.Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, Jangan bebankan isteri dengan masalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami”degil” tak nak minta pertolongan. Selagi itulah dia rela nak tolong (lainlah kalau anda kahwin dengan perempuan kedekut!.) (sokong2)

 14.Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi, bubuh, balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang, simpan balik di tempat asal. Susah sangat ke? (tol 2.. nk ble dh mkn or minum xreti2 nk bsh... hangin tolll)

 15.Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali.Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja. (ble da org dtg umah br la nk tlg isteri kt dpr... lau xde org dtg, isteri kt dpur dh mcm kungfu panda pn wt xtau je masalah isteri kt dpr...)

16.Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Mereka pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri. (erm kdg2 kesian pd isteri2 yg selalu dikasari oleh suami2 mereka ni... xde keperimanusiaan lgsg kn???)

 17.Jangan main kayu tiga. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri anda yang buat, tentu anda tak boleh nak bertolak ansur. Jadi mengapa isteri anda kena bertolak ansur kalau anda buat? (para suami ni kdg2 xbsyukur dgn pe yg mreka ada... kdg2 dh da isteri yg paling baik pn tetap gak wt perangai... hrp2 en.suami i xjd cmni la... aminnn)

 18.Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor.Tunjuk-lah anda mengambil berat tentang dirinya. (time ni i suke... dpt manje2 ngn en.suami...)

 19.Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumah tangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali. (betoi betoi betoi)

 20.Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat.Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak Jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbang rasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti. (betulll... perbincangan bsama ngn isteri psti akn dpt kptsan yg tepat...)

 21.Jangan buat tak tahu kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalauperlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu pujuk, pujuk. Hati orang perempuan ni sensitif. Kalau isteri rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. (sokong...sjk dh da ank ni, en.suami dh jrg pujuk i ble i majuk... nk mntak maaf lg la xde... sedih sgt2... npe en.suami dh brubah dh mcm dlu... =(  )

Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja. Kalau kita orang semua pakat mogok,anda juga yang rugi!
Semoga saya dan semua para suami semua berlapang dada dan dengan hati yang terbuka menerima permintaan dan pesanan isteri ini. Semoga saya dapat amal apa yang diperkatakan. InsyaAllah.

7 'C' SEBAB SUAMI BENCI ISTERI (dari Dr Fadillah Kamsah)


C1. CABAR

Isteri nie kalau bergaduh dengan suami mulalah kata "Kalau awak berani cubalah [cabar suami cari perempuan lain]! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI... nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata ...


C2. CABUL

Perbuatan & kata2 isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu) seperti keluarkan kata2 yg tidak baik pada mertua ...


C3. CELUPAR

Celupar nie suku-sakat cabul juga. Isteri selalu cakap yg kotor, mungkin kadang2 terlepas cakap ...


C4. COMOT

Isteri bila nak keluar rumah aje baru nak comel tapi kat rumah comot. Suami pula di opis dok nampak yg comel2 aje ... Ade isteri kata - mekap untuk suami, ... tapi kat rumah tak mekap pun ...


C5. CEMBURU

Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan ... sikit2 dok telefon suami kat opis. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2 ...


C6. CEREWET

Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat


C7. CINCAI

Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai... Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak... anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi ...


7C ni lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya ... Berpelajaran tinggi belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita ni insan yg mudah lupa & lalai ... ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami & keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 7C tu ...

19.7.11

:. tAk SabAR .:

ok mls nk celoteh pjg sbb pnt dh wt entri psl langkawi td...
dr pg i taip tau...
ni br siap...
nk upload pic nye nauzubillah...
semalaman biarkn pc xoff smata2 nk upload pic kt blog ni...
 akhirnye telepas jgk hajat nk kuarkn entri psl p langkawi...
skang nk bgtau kt uolls sume yg i dh bli ken tok wt bj raya..
ha mst uolls sume pelik npe skang i br bli kn...
sape nk jahit...
da ke org trime tmphan lg...
i xpeduli...
sj je thn ni i bli lmbt...
kunun2 boikot la ngn mak i sbb thn lps bj ry i xsiap pn...
seb bek la time ry i dlm pntg...
xdela jln sakan sgt...
tp sedih jgk la xdpt vogue pg ry 2...
sedihhhh....
nk tau cmne upe bj ry i???
tungguuuuuuuuuu!!!
thn ni bj melayu, kurung sume dr jenis ken n corak yg sme...
same2 kte nntkan....
waaalllllaaaa!!!!

 

:. LanGKawI .:

hiiii...
ok ni cite dh basi tp br nk update...
lmbt update sbb kt pc i xleh upload pic ok...
xsyokla kn lau ada notes je tp xde pic...
rase cam hambar je sesebuah karya...
ecececeh dh mcm ayt sasterawardoyono plak...
wakakakaka...


jumaat - 01/07/2011
ok i nk cite pengalaman i g langkawi...
i g sne pd 1julai 2011...
betolak mlm nek bas UPM...
rombongan ni digelar sbg "ROMBONGAN CIK KIAH" ye...
kitorang btolak jumaat mlm sabtu...
dlm jadual spatotnye nek bas kul9...
tp besela kn jnj melayu, bas lmbt smp...
xtaula ke mane dia singgah dulu br amik kitorang...
sudahnye kitorang gerak mlm 2 pukul10 mlm...
lewat 1jam...
xbest tau...

otw br btolak 2 cm besela my debot sgt2 excited dok dlm bas...
maklumla dia kn xpenah nek bas lg...
lepas 2 plak staf2 kt dlm bas 2 suke sgt amik dia...
kjp dia di dpn, kjp di blkg...
mmg byk peminat betulla debot i ni tau...
nk2 skang ni dia dh xnangis ble org len amik dia...
2 yg lg rmai staf2 dlm bas 2 yg suke kt dia...

selepas hmpir 4jam didlm bas, kitorang sggah berehat kt R&R sg. perak...
mse 2 seingat i la dh kul1 lebih pg kot...
i pn xsure kul bpe sbb i ni jenis xpkei jam...
i xtrun pn dr bas coz debot tido dgn nyenyaknye...
xsmp ati nk kjutkn dia...
t lau dia bgn tah pkul bpe lak dia akn tdo blk...
so en.suami je yg trun g kencing n bli air...

slps hmpir 30minit sggah rehat, prjlanan diteruskn...
mse ni driver bas btukar dgn partner dia yg sorang lg merangkap driver la jgk...
xkn tukang gunting rambut plak kn...
ble dh driver bas btukar ape yg jadi??
nk taw ke??
DENGKURAN yg paling hebat telah terjadi...
skali driver bas (simpanan) ni bdengkur masyaALLAH kuat giler...
driver (simpanan) ni dok dpn skali, smp ke blkg leh dgr ngn jelas bunyi dgkuran dia...
sape dok blkg dia lg la truk...
i yg ddk kt tgh2 bas ni pn sme jd mngsa kn...
ape tah lg yg dok kt blkg driver (simpanan) 2...
smp ke kuala perlis tau kitorang sume didendangkan dgn irama yg sgguh asyik sekali...


sabtu - 02/07/2011
smp ke Kuala Perlis dlm pukul6 pg...
kitorang terus g mesjid kuala perlis smnyg subuh...
lps semayang br g jeti ...
sblm nek feri kitorang sume bsarapan dkt2 area jeti je...
dlm pukul 8.30 pg kitorang pn nek feri...
debot time nek feri cm besela peminat2 dia sume nk dukung dia...
dr 1kerusi ke 1 kerusi dia p...
best btul jd baby kn??
cm teringin lak jd baby blk...
wakakaka
ni kitorang kt dlm feri time nk g langkawi...

debot ngn papa


smp kt pulau langkawi i dh xingt kul bpe sbb time 2 hujan rintik2...
sejuk je cuaca kt sne...
smp kt jeti kitorang menuju tok nek bas...
tp yg peliknye staf sorang ni bgtau sape nk sewa kete ikut dia...
en.suami n yg len2 pn follow dia la...
xpsl2 diaorang sume kne bwk kete masing2 follow bas plak...
cmtu bek xyah sewa bas kn...
bas 2 cume disewa untuk bwk we all dr jeti ke penginapan je...
bkn tok jln2 kt langkawi ni...
yg nek bas bpe kerat je pn...
xtaula cmne pernacangan diaorang ni tah...
mls nk lyn...
i wt xtau je...

kitorang dok kt motel muzar (xbpe psti nama owner ni) area pantai cenang...
smp2 je kt sne xleh check in lg sbb da org lom check out...
so kitorang mlangut la kt dpn kedai 2...
ketua rombongan kitorang xpuas ati dia pkse org 2 dptkn bilik tok semua dgn cpt...
akhirnye kitorang dpt la check in bilik msing2 stelah hmpir 20minit melangut kt kdai2 tepi jln 2 kn...

msk2 je bilik, msing2 bsiap2 mndi tok kuar bjln2...
maklumla kitorang dok kt langkawi bkn lame...
da mse 1ari je kn nk bjln...
so kne la rushing...
dgn xtau jlnnye lg...
redah jela...

tmpt pertama yg kitorang g kt kabel car...
perghhh lps ni tobat lau dtg langkawi lg i xmo nek kabel car dh...
gayat gile...
sungguh mngerikn la bg i...
i dh la gayat tmpt2 tinggi...
usahkan i yg takut, upenye debot pn takut jgk...
spjng nek kabel car ni dia lgsg xmo snyum...
diam je...
xsuara lgsg...
tgn asyik paut je pd bj i n en.suami...
xcaye tgk pic kt bwh ni...

mama n debot dua2 penakot...

debot tgh tropong ank bulan...

~~ we all ~~

debot gayat...

mse kt ats xsbr2 nk turun... takootttt


lps turun dr kabel car we all jln2 kt area bwh 2...
xingt pe nama tmpt 2...
mse 2 kaki lutut i sume ketar2 dh bahana turun dr kabel car...
tpkse la cri port tok rhtkn kaki ni n bg debot susu...

lps 2 kitorang g plak ke pekan kuah...
time 2 dh pukul 3lbih rsenye...
mule2 i ajk en.suami g makam mahsuri, beras tbakar tp en.suami ckp g pekan kuah dlu bli coklat...
tkt kedai ttp katanye...
dhla rmai yg order coklat kt we all time 2...
so kitorang p la pekan kuah...

otw p pekan kuah rse cm jauh gile...
bdn lak dh pnt + ngntuk lg...
i hmpir2 tlelap dlm kete...
ngatkn i sorang je yg ngntuk...
upenye en.suami pn ngntuk...
blh dia telelap tgh bwk kete...
i pn trus xjd tdo urut2 tgkuk dia bg dia xngntuk...

smp pekan kuah jenuhla dok pusing2 cari mne kdai coklat 2...
yg we all jmp hj.ismail group je...
so we all borong coklat2 sume kt ctu jela..
pic borong m'borong xsempat nk tgkp coz i ghairah sgt melihat dlm kedai 2 dpenuhi dgn beribu2 coklat yg lazat2...
nyum nyum nyummmm...
time byr total sume coklat2 2 RM 400++...
gile bli coklat je smp cecah rm400++ kn...
mne xnye sume 2 org yg order tmsk la order dr PN.IEDA...
bkn i sorang yg pny ok...

lps borong coklat2 2 kitorang pn blk la nk ke underwater world...
mse otw 2 i tgk la maps...
then trus tny kt en.suami dataran helang 2 kt mne...
maklumla we all b2 ni kn mmg xpenah jejak langkawi...
so mmg xtau n xpenah g sume2 2...
last2 en.suami kata dataran lang 2 mst kt area jeti...
so we all pth blk ke pekan kuah 2 tok cri jeti n dataran lang...
cari pny cari last2 jmp jgk...
fuhhh lega time 2...
dpt gak lepas hajat nk tgkp pic kt ctu...


bertukar menjadi super saiiyaa!!

jinak x helang ni dgn i?? wakakaka

habis je tgkp pic kt dataran lang ni we all pn bgerak nk p underwater world...
time 2 dh kul 5.15ptg...
en.suami pecut bwk laju tkt xsmpat smpai sne...
smp je sne jam kul5.50ptg...
ngatkn dh ttp...
seb bek bukak lg...
alhamdulillahhhh....

ngatkn menarik la msk dlm 2...
bg i xbest pn...
tp sbb dh msk n byr tiket nk xnk kne habiskn jgk jelajah underwater world 2 kn...
debot lg tkt msk dlm 2...
nk2 ikan2 sume besar2...
mata xpndg lgsg ikan2 2...
soh pgang akuarium 2 pn dia xnk...
mnjerit2 tkt...
seb bek dia xdemam...

debot with pingu...

mama pn nk inteprem jgk..

debot tkt ngn ikan2 kt blkg 2...

time ni kuat gile dia jerit... hahaha

jari papa kne ggt kerapu...

tgk 2 debot tkt...

debot tkt lagi...



kluar dr underwater world dlm kul6.45ptg...
nk p jln2 tmpt len sure sume dh ttp kn...
bdn lak dh pnt mata dh ngntuk...
so blk bilik pe lg 3branak tdo...
zzzzzzzz...

sedar2 dh kul8...
klam kbut bgn mnd smyg sume...
siap2 kuar lg p cri kedai mkn...
byk sgt kedai mkn xtau nk mkn kt ne...
men msuk je kedai yg mne ramai org mkn...
ngatkn sdp la kt kdai 2 sbb rmai kn org mkn ctu...
rupenye hampeh...
time 2 dh mls tgkp pic...
sbb slera dh ilang mkanan xsdp...

lps byr we all jln2 kt area pntai chenang...
ramai sgguh pelancong yg dtg kt sne...
smbil2 jln 2 we all dok cri bj dak debot ni tok wt kngan...
byk kedai xjual saiz dia...
nyampah i tau...
lau2 bli gaun je...
cm bj hawai 2...

ni la bj debot yg beli kt langkawi..

 ahad - 03/07/2011
awal2 pg kitorang dh check out bilik dlm kul 8pg...
pg 2 hujan trun dgn lebat skali...
so msing2 p jeti nek kete sewa yg mmg disewa dkt area jeti 2 kn...
rsenye2 yg nek bas 3org je kot...
smp jeti sume trus msk ke kastam cek beg...
dh 2 trus msk feri le...
rmai gile org time 2...
lau time cuti sek sure lg rmai kn...
pic kt bwh mse kitorang dlm feri nk blk...

suke debot time ni... blkg 2 kwn debot sme2 p langkawi... ank membe sebaya umo, bln n thn ngn debot...

opss sowi debot teseksi lak...  


dh nk smp jeti kuala perlis leh lak debot pupu...
aduyai...
klam kabut i kuar dr feri trus cri toilet...
dlm feri da toilet tp i tgk cm xslesa je...
bek p toilet awam kn...

lps bsh pupu debot trus nek bas..
sume dh da ats bas...
lps 2 kitorang trus grk ke PADANG BESAR...
soping2 kt sne plak...
padang besar ni pn first time i dtg...
kt pdg besar xbyk pn yg i soping...
i bli bj tok i suar debot n tshirt en.suami...
en.suami la kunun2 nk bli jersi...
dh bpe kli pusing dlm bgunan 2 last2 xbli...
xbest katanye...
sblm nek bas tnmpk lak ptung ulat beluncas...
tingin lak nk bli tok debot...
so i pn bli...
idung ulat ni cm pinochio pjg gile...
hodoh sikit ulat ni...
tp debot suke cungkil mata ulat ni kt umah...
dh puas soping we all nek bas...
msk je bas skali tgk dlm bas dh pnuh ngn brg2...
mana xnye driver bas 2 bli 10 toto...
dh mcm tong sardin dh we all dlm bas 2...
n yg best debot dpt ank ptung...
da staf 2 bg kt debot...
TQ aunty LEHA...
t bg lg ye hdiah best2 kt debot...
hikhikhik

debot bsama2 ngn ank ptung yg aunty LEHA bg...

ni la sume brg2 yg disoping d langkawi n pdg bsr... 2 la ulat debot.. hodohkn idung dia...

suasana dlm bas stelah msing2 pnt soping...

me + debot...




 stelah hmpir 3jam dlm bas kitorang bhenti rht di R&R Gurun...
rmai org kt cni...
byk mknan dh abes...
so i n en.suami cume minum je...

debot posing ngn papa dpn bas R&R Gurun..

debot blaja jln ngn papa...

sukenye diaaaa....
 lps bhenti d R&R Gurun we all truskn pjalanan pulang...
sggah d R&R sg.perak lps 2...
debot mnd kt sne..
tp xamik pn pic...
yg ado pic kitorang b2 je...
hahahaha...

cumel xbj kitorang??? bj ni bli kt langkawi... PN.IEDA jgn jeles... kitorang pn ada bj ni... hikhikhik

mama & papa yg gedik...

lps dh sggah R&R sg. perak we all trus blk...
smp UPM kul 1 lebih pagi senin 2...
i smp umah kul2...
smp umah mnd2 n tdo...
tp mata xleh tdo...
kul4 br tlelap...
sedar2 dh kul11 pg...
trus EL xg kj...
en.suami kj ptg...
untung la dia...
i je yg xg kj golek2 ngn debot kt umah...
hahahaha...

rse cm nk p langkawi lg...
sbb byk tmpt xdpt p...
tp ble??
2 tau la kn...
da rzki insyaALLAH...
u olls doa2 le i dpt p sne lg...
besttttt!!!



15.7.11

Kisah Dongeng – Stacy

layan jiwang sat nooo!!!

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja



14.7.11

.: kemaruk :.

arghhhhh ni yg xboleh dok diam ni....
ble saat 2 dtg mule la rse cm nk dptkn jgk...
ada duit ke xde ke tetap nk jgk...

adoiiii...
npela i slalu cmni kn???
xsuke la ble DIA dtg lg...
walaupun jarang dtg n kdg2 agk mnyusahkn i, i tetap nk tunaikan jgk permintaan 2....

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I

doyannnnnnnnnnnnn!!! 2 bkn tgn i tau... ni amik dr abe google...


smlm dh bli 3biji doyan...
sedap doyan 2...
xmanis sgt n xtawar...
lemak2 gitu...

perghhh mmg sdp gile la...
menusuk kalbu....
ni yg rse kemaruk nk bli lg...
i ni hantu doyan...
smlm 3biji doyan majoriti i yg abeskn...

en.suami??
dia cume mkn bpe ulas je...
dia 2 xfanatik sgt ngn doyan ni...
mkn, mkn jgk tp xdela jd cam i ni...

aduhhhh!!!
lau blk kj ni pkcik 2 da jual g kt kuarters abesla i...
nk bli takot kne mrh ngn en.suami...
xbli, t xtdo mlm lak i dok tbayang2 doyan 2...
cmne ni???
xde ke sape2 sudi bg i mkn doyan freeeeeee???
TOLONGGGGGGGG!!!!